Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

28 Ağustos 2012 Salı

pıtbull

yeni isim pıtbull işte pıtbull u hayatı:Amerikalı rapçi Armando Christian Rafael Pérez, veya bilinen adıyla Pitbull, ilk kez 2002 yılında Lil Jon'un Kings of Crunk albümünde konuk olarak yer aldı. Ergenliğini Kübalı şair Jose Marti'nin şiirlerini okuyarak ve Miami hip hop'ını takip ederek geçiren Pitbull, sonradan East Coast ve West Coast tarzlarına ilgi göstermeye başladı. 2001 senesinde 2 Live Crew grubundan Luke'un Somethin' Nasty adlı albümünde bulunan "Suck This Dick" ve "Lollipop" adlı parçalarına konuk olan Pitbull, ertesi yıl Lil Jon & the East Side Boyz'un Kings of Crunk albümünde konuk sanatçı olarak yer aldı. 2003 yılında vizyona giren 2 Fast 2 Furious filminin soundtrack'ine de "Oye" adlı çalışmasını dahil eden müzisyen, aynı yıl ilk stüdyo albümü olan M.I.A.M.I.'yi (Money Is a Major Issue kısaltması) piyasaya sürdü.

Sanatçı 2004 tarihli M.I.A.M.I. (Money Is a Major Issue) adlı ilk albümün yapımında The Diaz Brothers, Lil Jon, Bigg D, Jim Jonsin ve Nasty Beat Makers ile birlikte çalıştı. Lil Jon, Oobie, Bun B, Piccalo, Cubo, Fat Joe, Trick Daddy ve Mr. Vegas gibi isimlerin de konuk olarak yer aldığı albüm, Billboard 200 listesinde on dört numara kadar yükseldi. Albümden "Culo", "Dammit Man", "Back Up" ve "Toma" adlı parçalarını tekli olarak yayınlayan ve bu teklilerden "Culo" ile Billboard Hot 100 listesinde otuz iki numara olan müzisyen, ertesi yıl bu albümün devamı niteliğindeki Money Is Still a Major Issue adlı remix albümünü piyasaya sundu. Albümde daha önce yayınlanmamış remix çalışmalarına yer verildi.

2006 yılında El Mariel adını taşıyan ikinci stüdyo albümünü Diaz Brothers, Lil Jon, DJ Khaled, Mr. Collipark, Jim Jonsin, The Runners, The Neptunes ve Gorilla Tek'in yapımcılığında hayranlarına sundu. Albümde reggaeton tarzını daha ön plana çıkartan ve Fat Joe, Sinful, Bun B, Cubo, Redd Eyezz, Wyclef Jean, Oobie, Anjuli Stars, Vybz Kartel, Ken-Y, Lil' Jon, Ying Yang Twins, DJ Khaled, Trick Daddy ve Rick Ross gibi isimleri konuk sanatçı olarak davet eden Pitbull, albümüyle Billboard 200 listesinin on yedinci sırasına yerleşti. Albümden "Bojangles", "Ay Chico (Lengua Afuera)" ve "Dime/Tell Me" adlı parçalarını tekli olarak yayınlayan ve bu teklilerden en iyi başarıyı "Bojangles"ın Billboard Hot 100 listesinde doksan bir numara olmasıyla sağlayan müzisyen, aynı sene içerisinde DJ Khaled'in Listennn... the Album adlı albümünde konuk sanatçı olarak yer aldı.

2007 tarihli The Boatlift adlı üçüncü stüdyo albümünü Lil Jon, Mr. Collipark, Nitti, Soundz, Diaz Brothers ve Play-n-Skillz'in yapımcılığında piyasaya süren Pitbull; albümde Trina, Young Bo$$, Trick Daddy, Fabo, Cubo, AIM, Casely, Lil Jon, Twista, Jim Jones, Jason Derulo, Lloyd, Don Omar, Toby Love, Yung Berg, Frankie J ve Ken-Y'ı konuk müzisyen olarak davet etti. Albümüyle Billboard 200 listesinde elli numara olan ve albümden "Sticky Icky", "Go Girl", "The Anthem" ve "Secret Admirer" adlı parçalarını tekli olarak yayınlayan müzisyen, bu teklilerden "The Anthem" ile Billboard Hot 100 listesinde otuz altı numara oldu.

Pitbull, Şubat 2009'da "I Know You Want Me (Calle Ocho)" adlı teklisini Ultra Records etiketiyle yayımladı ve Billboard Hot 100 listesinde iki numaraya yükselmeyi başardı. Ayrıca, Polo Grounds Music ve RCA Music Group ile de anlaşma imzalayan Pitbull, Rebelution adını taşıyan dördüncü stüdyo albümünü 1 Eylül 2009'da yayımlamayı planlıyor. Pharrell ile birlikte seslendirdiği ve Fast & Furious 4 filminin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder